Byjente du liksom?

En skal aldri glømme kor man kommer ifra. Ikkje mordi og fardin, men heimplassen din.
Heimplassen som man har så kjært eller hate så intenst, du kan sei ka du vil, heimplassen har du med dæg uansett. E du ifra byen så prege det dæg, e du fra bonlandet prege det dæg, og ja e du ifra ei øy uti havgapet... så prege det dæg.
Æg e ifra ei vakker øy som ligg litt utfør Tromsø. Et fiskevær. Det e en idyllisk plass om sommarn... midnattssol,  majestetiske fjell, stille og rolig.. ka det kan være?  50-60 stk som bor der nu? Nåkka sånt.. Om vintern e det værhardt som vi sir i nord. Det betyr.. ja ka det betyr? At det kan være stygt vær rett og slett.. mykje vind og greier!
Å være 15 år og gå på en fådelt skole var rett og slett grusomt. På skoln var vi 4 stk i klassen, og den einaste gutten va faen me søskenbarnet mett, så d blei lite klining på den tia.... hormonell og sint fordi vi ikkje fikk ha de samme fritidsaktivitetan som byungdomman fikk muligheten tel,  var rett og slett en irriterende tanke! Mykje frustrasjon på den tia...
Helgen gikk tel å flørte med de stakkars, nye, unge feskeran som ankom øya! Vi tvang dem tel å kjøpe oss øl og holde fest i sjarken... Og dem var lett å overtale! Skitfoill og sjanglanes på dekk mens vi drakk altfør mykje og hørte på Scooter! Gjerne altfør lettkledd midt på vintern! Flaut? Ooh yess... Vi blei alle enige om å ikkje fortelle by vennan våres kosn man festa på øya! Men slik var det....

Når du blir 16 år og fløtte tel byen blir du liksom litt høy på pæra etterkvært. Du merke det ikkje sjøl, men meir og meir vil tankesettet endre sæg. På både godt og ondt selvsagt.
Æg blei litt meir opptatt av mote, sminke, trening, være med på sosiale begivenheter som absolutt ikkje fant sted i en båt! Sorry, SJARK heite det!... Æg fikk masse venna, ekstrajobb i helgen, æg  dro mindre heim tel øya i helgen. Det var i byen alt skjedde!! Kule uteplassa, litt meir sofistikerte menneska kan du sei... æg smile kan du tru. Kæm va det æg trudde æg va egentlig? Byjente? Du vil alltid ha med dæg nåkka fra heimplassen din! Uansett... Men ikkje faen at æg fortalte nåkka tel vennan mine kosn vi gjorde ting på øya! Det var rett og slett før bonat og flaut!

No e æg 28 år. Æg har utdannelse, drikk rødvin i helgen, trene 3 gang i uka, har samboer og ja... alt på stell i livet kan du si! Æg e ikkje flau over at æg e ifra en fantastisk plass uti havgapet! Det e heller nåkka æg skryt av.. Æg har tilgang på gratis fisk, fantastisk utsikt fra stuevinduet, kvalsafari, midnattsol, nordlys, badstu, hyggelig familie og fint turområde... Æg moillkose mæg heime! Men nåkka sjark fyll e det lenge sia æg har opplevd kan du tru... men som æg sa, du vil alltid ha med dæg nåt ifra heimplassen din uansett!

Så plutselig litt impulsivt en kveld i byen, bestemme æg og ei venninne at vi skal dra ut på byen og ta et glass rødvin. Det skal bli en annerledes kveld! Eller en kveld som minnes gamledaga? Vi sett oss på en pub og kjøpe nåkka å ha i glasset. Fortsett kvelden med hyggelig samtale og høre på musikken i lokalet. Etter den første sofistikerte drinken går plutselig døra opp, og der står sannelig en gammel sjark kompis fra gamledaga!!! Ka i nasen? Det sir vi heime! Evt : ka i helvete? E det du som kjæm ravanes din toillpeis? Dæsken godt å se dæg!
Jaaaahhhh..... sånn endra både stemme, toneleie, stil og personligheta sæg! Rett telbale tel gamledaga der livet var simpelt og bonat!
Dennan kvelden brukte æg ikkje ei krona! Fikk spandert alt! Og sannelig blei det en røyk åsså! Eller 15!!!!!! Kvelden blei bare meir og meir artig, og øl var det nok av! Latter var det nok av! Syns å huske at det va en gammel halvsliten kaptein der også! Og sannelig havna vi ikkje på etterpåfest på en..... båt!
Sjanglanes og glad på dekk, med en gitar i hendern og en sigg i kjeften var æg storsjarmør nok! NOT! Syns å huske at æg tel slutt drakk varm øl! Rett telbake tel gamle daga, 15 år og gal som bare juling!! Klokka blei 5.30 og alt æg så var tåke... faen ikkje å vente før heile byssa var full av røyk! Ikkje brann altså men fra sigarett røyk... fytt i grisen!! Sjark kompisen spanderte og spanderte, og trur du ikkje han sku jobbe dagen derpå? Jammen det går så fint ja sa han sjøl! Kapteinen sovna av med siggen i kjeften, og 2 glade venninner finn det før godt tel å stable sæg på land og tar ei taxi heimover.
Det blei en kanakanes artig kveld! Sjark kompis og sjarkfest skal æg sei dåkker byfolk... det e blodharry, men sånn e det bare. Det må bare oppleves!! Ha ha ha..

Dagen derpå spydde æg tel klokka 16 på ettermiddagen, men men.... det snakke vi ikkje om.

Én kommentar

Tina Muni

09.04.2015 kl.00:40

Haha! Kjenner meg såå igjen i teksten! Du skrive så bra ! Er sjøl fra ei liten øy, dette var morsomt :D

Skriv en ny kommentar

lykkeogbullshit

lykkeogbullshit

29, Tromsø

Dame 29. Artig, snill og omsorgsfull "jente" som like å trene, gå fjelltura, spille gitar og synge. Æg ønske veldig gjerne å være en livsnyter og gjør mett beste kvær dag før å ha ei positiv innstilling tel d meste :-) Æg håpe æg kan spre litt lykke tel nån der ute, hadde blitt inderlig glad om æg hadde klart å "redde" nån sin dag ved nåkka æg har delt på bloggen. Æg tar ikkje mæg sjøl høytidelig og kommer aldri tel å gjøre d ( håpe æg) så æg blir å dele d meste... både lykke og ja..... bullshit.

Kategorier

Arkiv

hits